Dodane: 02-09-2024 13:23

Co to jest Sprawozdanie BDO? Sprawozdanie BDO, czyli sprawozdanie dotyczące bazy danych o odpadach, to dokument, który ma kluczowe znaczenie dla przedsiębiorców w Polsce. Wprowadzony w ramach systemu ewidencji odpadów, ma na celu

Sprawozdanie BDO - Sprawozdanie BDO: Kluczowe informacje dla przedsiębiorców i ich obowiązki w 2023 roku Sprawozdanie BDO

Co to jest Sprawozdanie BDO?

Sprawozdanie BDO, czyli sprawozdanie dotyczące bazy danych o odpadach, to dokument, który ma kluczowe znaczenie dla przedsiębiorców w Polsce. Wprowadzony w ramach systemu ewidencji odpadów, ma na celu monitorowanie i kontrolowanie przepływu odpadów w kraju. Obowiązek jego składania dotyczy wszystkich podmiotów, które wytwarzają lub zarządzają odpadami, co oznacza, że każda firma, niezależnie od branży, powinna być świadoma swoich obowiązków związanych z BDO. W 2023 roku przedsiębiorcy muszą brać pod uwagę zmiany w przepis